GESLOTEN
Gesloten wegens verbouwingen 18-29 januari

RACEFIETS VAN HET JAAR 2017

Juryrapport Racefiets van het Jaar: Cannondale SuperSix Evo Hi-Mod Disc Ultegra Di2
In de lezerstest van FIETS nr. 4-2016 gooide de standaard SuperSix Evo hoge ogen en toen al kwam de opmerking: ‘graag een SS met schijven’. Die is er nu. Carbon frame, relatief onopvallend vormgegeven. Iets aflopende bovenbuis, 25 millimeter zadelpen. Uiteraard heeft de SuperSix een speciale full carbon vork speciaal voor de schijfremmen. De schijfremmen op het frame en voorvork zijn ‘flat mount’, de kabels lopen binnendoor. Afmontage: Ultegra 11-speed Di2. 52/36 Cannondale Si crankstel FSA -voor en 11/28 achter, veel eigen delen en een Hollwogram Disc wielset. 140 millimeter schijven voor en achter. De complete fiets weegt 7,50 kilogram De SuperSix stuurt strak en stijf en is echt licht.

De Cannondale SuperSix Evo Hi-Mod Disc Ultegra Di2 is een allround racer die zich bewezen heeft. De snel schakelende Shimano Di2 en de schijfremmen geven de SuperSix net de voorsprong om in dit veld als eerste te eindigen.

Beoordeling door deskundige jury
De fietsen werden door een onafhankelijke jury beoordeeld en in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets oftewel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen lette de jury op: zithouding, schakelen, remmen, rijgedrag rechtdoor en bochten, comfort/vering, prijs/kwaliteit, afmontage en uiterlijk. De vakjury bestond uit experts en ervaringsdeskundigen van TU Delft-Faculteit 3ME, RAI Vereniging, redactie FIETS en een viertal lezers van het blad FIETS.

Designed by Idesignit